Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Vista P10

Följ

P10

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Vista 15 7 2 6 23
2 Hovslätts IK Röd 2 2 0 0 6
3 Malmbäcks IF 2 1 1 0 4
4 Råslätt SK 2 1 1 0 4
5 Barnarps IF 2 1 0 1 3
6 Gränna AIS 2 1 0 1 3
7 Habo IF Vit 2 0 0 2 0
8 Forserums IF 1 0 0 1 0
9 Månsarps/Taberg 2 0 0 2 0

Match

Malmbäcks IF

5 - 5
Önnemo IP
23 maj 2021
11:00

IK Vista

Referat

Tuff match på småländska höglandet

Årets längsta bortaresa stod på agendan när kortegen från Vistavallen rullade iväg mot metropolen Malmbäck på det småländska höglandet. I trädgård efter trädgård längs vägen såg vi välklippta gräsmattor, kanske var det en gemensam insats för att vilseleda bortalaget för väl på plats möttes vi av en plan som lämnade en del övrigt att önska. Kan det vara så att vi är bortskämda?

1:a halvlek
Malmbäck drog upp tempot direkt i inledningen och startade omgående med ett långt anfall. När Vista till slut erövrade bollen och ställde om tappade man den på mittplan vilket ledde till ett friläge för det gulklädda hemmalaget och 1-0 var ett faktum. Malmbäck fortsatte att trycka tillbaka bortalaget som offrade sig för att freda det egna målet. Om inte Alexander gjorde en räddning var det någon av backarna eller stolparna som kom till undsättning. De rödklädda kämpade sig in i matchen och i halvlekens fjortonde minut blev Jonathan fälld i straffområdet och dagens duktiga domare pekade på straffpunkten. Straffen förvaltade Jonte på bästa sätt till 1-1. I den sextonde minuten hittar Zander fram till Noel med en riktigt fin genomskärare. Fri med målvakten gjorde Noel inget misstag, 2-1 till bortalaget, ett resultat som stod sig halvleken ut.

2:a halvlek
Andra halvlek började som den första, med massiv press från hemmalaget Malmbäck. I halvlekens sjätte minut fick de en hörna och efter en fin variant friställdes en hemmaspelare och resultatet var återigen lika. Precis som i första halvlek kämpade Vista-spelarna sig tillbaka och Jonathan avslutade en fin omställning med att dunka upp bollen i krysset. Något som fick hemmalagets ledare att fråga om inte vi kunde bjuda på lite tips till skotträningen. Presspelet var genomgående fint i hela matchen och det resulterade i den sjuttonde minuten i att vi erövrade bollen på Malmbäcks planhalva och Jonathan kunde raka in sitt tredje mål för dagen fram till 2-4. Repliken kom två minuter senare då en hemmaspelare rann igenom, där Alexander gjorde en fin utrusning, men returen oturligt hamnade hos en gulklädd som enkelt kunde placera in 3-4 vilket också var resultatet när domaren blåste av andra havlek.

3:e halvlek
Bortalaget tog äntligen tag i inledningen av en halvlek och radade upp fina lägen mot den nyinbytte målvakten i hemmakassen. Dessvärre stack Malmbäck igenom och en hemmaspelare kunde prickskjuta in 4-4 en bit utanför straffområdet. Vista skulle återigen ta ledningen två minuter senare när Jonathan skruvade in en frispark lågt i målvaktens vänstra hörn. Men säg den lycka som varar för evigt, Malmbäck kvitterade omgående med ett fint inspel där hemmalagets anfallare bara behövde sätta till foten. Resten av halvleken bestod av mycket kamp men målen uteblev och matchen slutade 5-5.

Sammanfattning
Säsongens klart tuffaste match där vi inte lyckades etablera några längre anfall i matchens två inledande halvlekar. Den svårspelade planen ställde till det emellanåt för båda lagen, vilket begränsade skönspelet något. Kämparglöden var det verkligen inget fel på och alla stod upp för varandra, hjälptes åt men var också väldigt sportsliga mot motståndarna. Det oavgjorda resultatet var rättvist, men det kunde verkligen slutat hur som helst. Återigen förtjänar alla beröm men det blir en liten extra klapp på axeln till Jonathan som förutom målen också tog stort ansvar i defensiven och William som spelade med tuffhet och frenesi på sin backposition matchen igenom.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Allard 1 0 0 0 0 0
Elias Josefsson 1 0 0 0 0 0
Jonathan Melkstam 1 0 0 0 0 0
Noel Gustavsson 1 0 0 0 0 0
Olle Larsson 1 0 0 0 0 0
Pelle Hultman 1 0 0 0 0 0
Vide Grundström 1 0 0 0 0 0
Viggo Kaverén 1 0 0 0 0 0
William Dufva 1 0 0 0 0 0
Yngvald Hasund 1 0 0 0 0 0
Zander Nöjd 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Alexander Allard 1 0 0 0 0 0 0 0
Olle Larsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 21 aug 2021, 10:00 IK Vista - Malmbäcks IF 6 - 9